Advanced Open Water Diver

Om de uitdaging nog wat groter te maken zijn we van duikschool veranderd en gaan het Advanced Open Water brevet halen. Hiermee leren we diverse nieuwe vaardigheden. De cursus bestaat uit vijf duiken, waarvan er vandaag twee op het programma stonden: een diepduik en een wrakduik.

De diepe duik bracht ons tot ruim 40 meter(!), waar je slechts een paar minuten kunt blijven. Daar zagen we de scheur in de aardkorst die duizenden meters de diepte ingaat en de onderzeese grens vormt van het schiereiland Yucatan. Uiteraard zie je in zo’n scheur de bodem niet meer. Dit was een indrukwekkende ervaring. Verder heb ik op die grote diepte niet zoveel gezien, want ik was voornamelijk bezig met mijn instrumenten en duikcomputer.

De tweede duik bracht ons bij een wrak, ongeveer op 25 meter diepte. We zwommen door het gezonken schip heen en konden zelfs in een luchtbel even het hoofd boven water steken. Erg veel vissen hielden zich ook rond het wrak op. Zo zagen we murenes, permits en schildpadden.

 • Door fleur, oktober 6, 2008 @ 8:16 am

  Hai jer!!

  Weer helemaal goed! wat een super pic zeg!!! Advanced open water shit… Zodat je ff een scheur in de aardkorst kan bekijken of ff naar een wrak op de zeebodum! wanneer ga je naar de titanic?? Zie je ook zeesterren? Foto? Want die vind ik cool!

  Veel plezier!

  btw wat doen jullie de rest van de dag? Is er boven water ook wat te doen? Hotel? Eten? Gekke mensen en gekke gewoontes?

  xxx je zus

 • Door JeWe, oktober 6, 2008 @ 11:14 am

  Sowww, wel heel erg cool man..!!!! Ziet er uit als een top vakantie..

 • Door Bowie, oktober 6, 2008 @ 2:52 pm

  Jij denkt misschien dat je coole dingen doet in Mexico met al dat duiken en shit, maar WIJ GAAN VANAVOND LEKKER VOETBALLEN! MWahahaha!

  Oke, ik geef het toe…ik ben jaloers…:(

 • Door Dorine, oktober 6, 2008 @ 5:42 pm

  Zo jongens het ziet er echt allemaal super uit!

  Lieve groetjes vanuit het koude kikkerlandje!!

  Jug en D

Andere links naar dit artikel