Playa del Carmen

Het laatste stuk van de reis ging van Chetumal naar Playa del Carmen. Onderweg kwamen we nog een Tarantula spin tegen die de weg overstak. Wat zijn die beesten groot!

Hier zouden we nog negen dagen blijven om te gaan duiken. De reis was dus weliswaar afgelopen, maar de vakantie kon nu gaan beginnen!

We hadden ruim 3200 kilometer afgelegd en veel beleefd en gezien. Vijf Maya steden bezocht, een vulkaan beklommen, twee boottochten gemaakt, bij de lokale indianen te gast geweest en in een Cenote gezwommen. Het is een heel bijzondere reis geweest.

In Playa aangekomen werd meteen duidelijk dat het hier om een zeer toeristische plaats gaat. We hebben meteen maar even de omgeving van ons hotel verkend, en liepen door een bijna eindeloze straat met winkeltjes en eettentjes. Vlak daarachter ligt een prachtig wit strand met een azuurblauwe zee.

De eerste drie duikdagen zijn al geregeld. We zullen de riffen tussen Playa del Carmen en Cozumel, een eiland voor de kust, gaan bekijken. Met de onderwatercamera in de aanslag kan ik hopelijk een paar mooie plaatjes schieten!

 • Door herma, oktober 3, 2008 @ 9:45 am

  Hoi jongens,
  Is iedereen op dit moment in de siesta?
  Ik zie geen mensen, alleen lege stoelen.
  Wel een prachtige zee.
  Groetjes

 • Door Jeroen, oktober 3, 2008 @ 11:33 pm

  Het is laagseizoen, daarom is het zo leeg denk ik. Het viel ons ook al op.

  ’s avonds is het bij de barretjes en cafetjes trouwens wel best druk. Misschien slaapt iedereen zijn kater uit…

 • Door Bowie, oktober 5, 2008 @ 3:13 pm

  Mijn jaloezie begint zo langzamerhand enorme proporties aan te nemen…hahaah! Nee, hoor 😉 Ziet er fantastisch uit en lijkt mij helemaal ideaal om daar te vertoeven na zo’n intensieve reis.

  Leuk filmpie ook 😉

Andere links naar dit artikel