Vlucht en aankomst in Cancun

De vlucht met Martinair duurde 11 uur en dat was een ware beproeving. De beenruimte was beperkt en het toestel had nog geen voor continentale vluchten toch gangbare voorziening als een LCD schermpje met vluchtinformatie.

Omdat we zowel bij dag vertrokken als aankwamen door het tijdsverschil hadden we wel mooi uitzicht. Voor zover je daar wat aan hebt boven de Atlantische Oceaan natuurlijk.

Aangekomen in Cancun werden we per touringcar naar ons hotel vervoerd. Deze zullen we de rest van onze reis blijven gebruiken en dat is prettig, want hij is zeer comfortabel. Het was direct al te zien dat Mexicanen het met de verkeersregels niet zo nauw nemen. In Cancun wordt nog druk gebouwd, de stad is gegroeid in 40 jaar tijd van 100 inwoners tot 80.000. Elk jaar worden er 30 miljoen toeristen verwerkt.

Vanuit het redelijk luxe hotel zijn we nog even een rondje gaan lopen langs wat gezellig ogende straatjes. We doken naar binnen in een restaurantje waar we direct getracteerd werden op live Mexicaanse muziek.

Mobiel bellen blijkt in Mexico ongelooflijk duur, ook voor Mexicanen. We leerden dat door een monopolie de prijs per minuut lokaal momenteel rond de 2,50 euro ligt voor het gebruik van het mobieltje. Hopelijk zal dat dus niet al te vaak nodig zijn.

  • Door Bert & Dinie Waltman, oktober 6, 2008 @ 4:05 am

    Adios Jeroen,

    Vanuit ons hotel op Cozumel even een vluchtige blik op jullie verslag geworpen. Leuk om te zien!
    Wellicht zien we elkaar weer als we 10/10 weer naar huis vertrekken. Nog even niet aan denken maar blijven genieten! Hasta la vista en nog veel (duik)plezier!

Andere links naar dit artikel