Cozumel

Op het strand van Playa del Carmen kun je aan de horizon het eiland Cozumel zien liggen. Dit eiland is een Mekka voor duikers.

Wij wilden daar natuurlijk wel een keer heen om dit met eigen ogen te zien. Om te duiken bij Cozumel wordt echter wel aangeraden ervaren duiker te zijn. Jaarlijks verongelukken er duikers en keren er mensen niet meer terug uit de peilloze diepten van de oceaan. Daarom hadden we deze trip tegen het einde van de vakantie pas gepland.

Met het moderne veerpond waren we binnen 35 minuten op het eiland, waar al direct duidelijk werd hoezeer het toerisme hier op duiken gericht is. Langs de pier stonden diverse duikscholen om klandizie te schreeuwen.

De duiken die we hier maakten waren inderdaad heel bijzonder. We zweefden langs de immense ondergrondse muur die honderden kilometers de aarde ingaat. Op de rand zagen je veel mooi gekleurd koraal, rotsen en grotten. Uiteraard vergezeld van mooi gekleurde tropische vissen, kreeften en schildpadden.

Op de terugweg hebben we nog een uurtje hulpeloos rondgedobberd op de zee, omdat de kapitein knullig genoeg niet genoeg brandstof meegenomen had. Pas toen een voorbijgaande schipper ons behulpzaam was konden we terug naar de haven varen.

  • Door Bowie, oktober 8, 2008 @ 10:15 am

    Whauahaha! Niet genoeg brandstof dat was wel even schrikken zeker?

    Mooie foto trouwens zo van onder naar boven, echt cool.

Andere links naar dit artikel