Van Palenque naar San Cristobal

Vanochtend stonden er wederom een Maya stad op het programma. Je zou zeggen dat de ruines nu wel op elkaar zouden gaan lijken, maar dat is niet het geval. Dat komt omdat elke stad toch weer volkomen anders is. De ruines bij Palenque zijn enorm in omvang van het aantal gebouwen, die verscholen liggen tussen het regenwoud. Deze Maya stad ligt in tegenstelling tot de eerdere bouwwerken die we bekeken hebben hoog in de bergen.

Een korte busrit verder de bergen in bracht ons bij een grote waterval. Niet alleen bood het vallende water een prachtig schouwspel, ook de verkoeling van het verstuivende water was zeer aangenaam.

’s Middags reden we verder de bergen in. Het landschap veranderde radicaal. Het werd vochtiger en regelmatig hadden we prachtige panorama uitzichten.

Omdat we zover de hoogte in moesten duurde de busreis vrij lang. Dat kwam ook omdat Mexicanen graag drempeltjes aanleggen. Particulieren schijnen er genoegen in te scheppen voor hun huis een discreet obstakel neer te leggen, om zo de aandacht op koopwaar of een reclamebord te vestigen. Er blijkt helaas sprake van een ware trend.

De eindbestemming van vandaag was San Cristobal. Een stadje op ruim 2 kilometer hoogte. Het klimaat op hoogte was verrassend genoeg heel anders. Het was hier fris en nat. In San Cristobal gingen we eten in een museum opgericht door archeologen die de Maya’s bestudeerd hadden. Heel interessant allemaal, alleen koken konden ze niet. Het enige positieve dat ik erover kwijt kan is dat er een keer geen bonenprutje bij zat, wat we tot nog toe wel bij elke maaltijd geserveerd kregen.

Reuze handig was trouwens dat we in dit hotel de was konden laten doen!

  • Door Bowie, september 24, 2008 @ 10:58 am

    Dat zijn wel enkele kick-ass tempeltjes jer!

Andere links naar dit artikel