Missie geslaagd!

Maar liefst drie duiken hebben we vandaag achter de rug om ons Advanced Open Water certificaat te mogen behalen. We begonnen met een diepe duik van ongeveer 25 meter, daarna twee ondiepe duiken tot maximaal 13 meter.

We moesten in het kader van onze cursus een aantal oefeningen doen, zoals navigeren onder water, masker afzetten en zonder trimvest duiken. Dit werd gelukkig allemaal met goed gevolg afgerond, wat ook te maken had met de goede en persoonlijke begeleiding die we kregen. We hadden hierdoor ook nog de kans de onderwaterwereld goed in ons op te nemen, wat zeer de moeite waard was, want die was heel mooi.

Zo wist ik nog een tweetal trompetvissen samen te spotten.

De kapiteins van ons schip gingen ook nog even het water in, gewapend met een speergun. Dat was niet zonder resultaat, na enige tijd kwamen ze triomfantelijk weer naar boven, met een vers maaltje! Wij namen die middag overigens veiligheidshalve toch maar een lekker hamburgertje met frietjes.

Nadat alle formaliteiten waren afgehandeld mochten we ons vanaf dat moment Advanced duikers noemen.

 • Door Jolanda en Miguel, oktober 8, 2008 @ 3:23 am

  Hartelijk gefeliciteerd, dik verdiend hoor!!! Jullie waren goede leerlingen, aldus Miguel.
  Veel plezier met Klaus in de cenote morgen!

  Groetjes Jolanda en Miguel

 • Door Herma, oktober 8, 2008 @ 10:00 am

  Hoi jongens,
  Gefeliciteerd, we zijn groos op jullie. Een diploma is nooit weg. Worden volgende vakanties nu naar andere duikparadijzen? T’is nu aftellen geblazen. En Jer die sloot voor jou deur lijkt me niet erg spannend meer.
  Groetjes Herma

 • Door Bowie, oktober 8, 2008 @ 10:17 am

  Ik krijg het idee dat Jer ‘Online Diving Manager’ gaat beginnen als hij terug is…hehe

Andere links naar dit artikel